Hírek

Az Ifjú Kócsagőr Program fennállása óta egyre népszerűbb a természet iránt elkötelezett diákok körében. 2019-ben 7. alkalommal nyílik számukra lehetőség, hogy megismerhessék a hazánkban is egyre sürgetőbb, aktív természetvédelmi lehetőségeket és a természetvédelmi őrök munkáját.

Sikeresen kiemelték a Dunából, és hatástalanították a Magyar Honvédség tűzszerészei a budafoki gázlónál talált két darab második világháborús robbanótestet. A FÖRI 120 fővel vett részt a lakosság kiértesítésében, tájékoztatásában, a terület lezárásában, és őrzésében.

A rendőrök mellett fokozott ellenőrzést tartanak a FÖRI közterület-felügyelői is az ünnepi bevásárlások idején a karácsonyi vásárok területén.

Rehabilitációs mintaprojektbe kezdett a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálata, az azt segítő Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány és a Népszigeti Kutyaiskola a szolgálat Illatos úti telepén.

Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából Tarlós István főpolgármester és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes több mint negyven díjat adott át – köztük a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság dolgozójának - az Új Városháza dísztermében.

Gazdag gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, valamint ünnepi műsorokkal várja az idén 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a látogatókat 2018. november 9. és 2019. január 1. között a főváros egyik legszebb főterén, a Vörösmarty téren.

Fokozott jelenléttel vesz részt Mindenszentek és Halottak napja időszakában a FÖRI a fővárosi temetőkben és azok környékén, hogy biztosítsa a nyugodt és biztonságos megemlékezést.

Kattintson Állategészségügyi Szolgálat (Illatos út) nyitva tartásáért az alábbiak szerint alakul az október 23-ai ünnepen és az azt megelőző napokban.

A hónap végéig lehet jelentkezni a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata által tartott ingyenes tanösvénytúrákra. A túrák ideje alatt a FÖRI egyenruhás természetvédelmi őreinek a segítségével játszva tanulhatnak a gyerekek Budapest természeti értékeiről, a természetvédelmi területeken betartandó szabályokról.

2018. szeptember elsején immár tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a Kőbányai Rendvédelmi Nap, melyen a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság is részt vett.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék Mentori Ösztöndíj Pályázatának beadási határideje szeptember 30-ig meghosszabbodott.