Mit tegyek ha…?


A járműre kihelyezett értesítőn szereplő telefonszámot kell felhívni.

A bejelentkező ügyletes, tájékoztatást ad az intézkedéssel kapcsolatban, ezért részére az általa kért, az esettel kapcsolatos információkat (rendszám, helyszín, stb.) meg kell adni.

Az ügyeletes a helyszínre irányítja a leszerelést végző járőrt, akik nyugta ellenében átveszik a kerékbilincs alkalmazási díját majd eltávolítják a rögzítőt a kerékről. Ezzel párhuzamosan a közterület-felügyelő az elkövetett jogsértés miatt is köteles intézkedni.

Jelenleg Budapest Főváros Közterület-felügyelete nem szállít el üzemképtelen gépjárművet közterületről.

A korábban elszállított üzemképtelen gépjármű adatairól a rendőrség értesítése mellett, a Felügyelet saját honlapján is elhelyezett információt. Amennyiben nem üzemképtelen gépjárműről van szó, hívja a rendőrség ügyeletét.

Az elkövető távollétében kiszabott helyszíni bírság esetén Budapest Főváros Közterület-felügyelete postai úton küldi meg a felszólító levelet és a készpénz-átutalási megbízást a bejegyzett üzembentartó részére.

A felszólító levélhez csatolt készpénz-átutalási megbízáson az átvételtől számított 30 napon belül kell a helyszíni bírságot befizetni. Amennyiben a helyszíni bírság nem kerül befizetésre, a megadott határidőn belül, az a kiszabott helyszíni bírság mértékének vagy a jogsértés elkövetésének vitatásának minősül és ez alapján Budapest Főváros Közterület-felügyelete hivatalból eljárást kezdeményez az illetékes rendőrhatóságnál.

Átutalható a készpénz-átutalási megbízáson található bankszámla számra, az ügyszámot fel kell tüntetni a közlemény rovatban.

Amennyiben a helyszíni bírság nem kerül befizetésre, a megadott határidőn belül, az a kiszabott helyszíni bírság mértékének vagy a jogsértés elkövetésének vitatásának minősül és ez alapján Budapest Főváros Közterület-felügyelete hivatalból eljárást kezdeményez az illetékes rendőrhatóságnál.

Ebben az esetben Budapest Főváros Közterület-felügyelete visszautalja a beérkezett összeget a befizetőnek.

 

Elszállították sza- bálytalanul parkoló gépkocsiját? Itt meg- találhatja, csak a rendszámot kell beírnia keresőnkbe.